FAQ Downloads
Requirements Engineering Magazine-The Magazine for RE Professionals from IREB
View online now
Quick Finder
Welkom op de IREB website
Downloads FAQ

Welkom en dank voor je bezoek

Voor diegenen die hun carrière vooruit willen helpen door middel van diepgaande kennis van business analyse en requirements engineering is dit de juiste plek!

IREB, de International Requirements Engineering Board, een non-profit organisatie, is de aanbieder van het Certified Professional for Requirements Engineering (CPRE) certificeringsprogramma. Het bestuur bestaat uit vooraanstaande RE vertegenwoordigers vanuit wetenschap en onderzoek, industrie en consultancy.

CPRE is een persoonlijk certificaat dat zich richt op professionals die zich bezig houden met requirements en daar hoge eisen aan stellen in termen van kwaliteit.

Sinds 2007 zijn meer dan 66,000 professionals in 92 landen geslaagd voor het CPRE Foundation examen, het certificaat is wereldwijd erkend en is levenslang geldig.

De achterliggende aanpak

Het certificatieprogramma is ontwikkeld door IREB, de inhoud wordt onderwezen door erkende opleidingsinstellingen en het CPRE examen wordt afgenomen door geaccrediteerde exameninstituten.

Conform de standaard ISO/IEC 17024:2012 is IREB noch betrokken in het leveren van trainingen, noch bij het certificeringsproces zelf. De betrokken partijen zijn volkomen onafhankelijk van elkaar.

Een drie lagen concept voor succes

CPRE certificaten kunnen worden behaald op drie niveaus:

Foundation niveau

Er zijn geen voorwaarden om voor het Foundation examen op te gaan.
De syllabus is beschikbaar in diverse talen, waaronder in het Nederlands!

Advanced niveau

Voordat je voor het Advanced examen opgaat moet je het CPRE Foundation examen succesvol afgerond hebben.
Je kunt kiezen uit de volgende modules:

Expert niveau

In de planningsfase

Jouw voorbereiding

Alhoewel een opleiding niet verplicht is (zelfstudie is ook mogelijk), is het de meest efficiënte manier om je voor te bereiden op het CPRE examen. Boeken en andere documenten zijn beschikbaar om je te ondersteunen bij de voorbereiding op je examen.
CPRE opleidingen – ook online voor het foundation examen – worden wereldwijd aangeboden door erkende opleidingsinstellingen. De erkende opleidingsinstellingen worden vermeld op de IREB website.

Meer weten over IREB en CPRE

Voor gedetailleerde informatie over IREB, CPRE, erkende opleidingsinstellingen en dergelijke, alsmede voor andere documenten verwijzen we naar de Engelstalige website.
Graag wijzen we je ook nog op de verschillende IREB groepen op LinkedIn!


English website