FAQ Downloads
Requirements Engineering Magazine-The Magazine for RE Professionals from IREB
View online now
Finder
Welkom op de IREB website
Downloads FAQ

Welkom en dank voor je bezoek

Als je jouw carrière wilt bevorderen door een meer diepgaande kennis van Requirements Engineering te vergaren, ben je bij ons aan het juiste adres!

Of je nu werkt in Requirements Engineering, Business Analyse, Project Management, Testing, of als Product Owner of Software Architect, RE-vaardigheden zijn cruciale kerncompetenties die je helpen om succesvoller te zijn in je werk.

IREB, de International Requirements Engineering Board, een organisatie zonder winstoogmerk, biedt het certificeringsprogramma Certified Professional for Requirements Engineering (CPRE) aan. Het bestuur bestaat uit toonaangevende RE-vertegenwoordigers uit het gebied van wetenschap, onderzoek, industrie en advies.

Het CPRE is een persoonlijk certificaat; het is bedoeld voor personen die met requirements werken en hoge eisen hebben inzake kwaliteit.

Sinds 2007 zijn meer dan 92,900 professionals in meer dan 100 landen geslaagd voor het CPRE Foundation Level examen - het certificaat wordt wereldwijd erkend en is levenslang geldig.

De achterliggende aanpak

Het certificeringsschema is ontwikkeld door IREB, de inhoud wordt onderwezen door trainingaanbieders en het CPRE-examen kan worden afgelegd bij geaccrediteerde certificeringsinstanties.

De ISO/IEC 17024:2012 norm in acht nemend, is IREB niet betrokken bij het geven van trainingen noch bij het certificeringsproces zelf. De betrokken partijen zijn volledig onafhankelijk van elkaar. Dit verzekert eerlijkheid en neutraliteit.

Een drieledig concept voor jouw succes

CPRE-certificaten kunnen op drie niveaus worden behaald:

Foundation Level

Er zijn geen vereisten om in aanmerking te komen voor het CPRE Foundation Level examen.
De syllabus en de examens zijn beschikbaar in

Advanced Level

Om in aanmerking te komen voor het Advanced Level examen moet het CPRE Foundation Level met succes zijn afgerond.
Binnen het Advanced Level heb je de keuze uit de volgende modules:

Eliciteren van Requirements

De syllabus en de examens zijn beschikbaar in

Requirementsmanagement

De syllabus en de examens zijn beschikbaar in

Modelleren van Requirements

De syllabus en de examens zijn beschikbaar in

RE@Agile

De syllabus en de examens zijn beschikbaar in

De modules zijn onafhankelijk van elkaar en kunnen worden geselecteerd en gecombineerd volgens individuele behoeften.
Elke Advanced Level module biedt twee bekwaamheidsstappen - Practitioner en Specialist. Elke stap heeft zijn eigen examen en certificaat.

Expert Level

Voor het Expert Level zijn er een aantal vereisten op het gebied van (CPRE) certificaten, intensieve praktijkervaring en het gebied van coaching. Omdat deskundigheid als kennisniveau niet via een syllabus kan worden overgedragen, bestaat een dergelijk document niet. Het examen bestaat uit een schriftelijke aanvraag, een schriftelijke opdracht en een mondeling examen en wordt afgenomen in het Engels.

RE@Agile Primer

De RE@Agile Primer is een aanvulling op het CPRE-certificeringsschema. Er zijn geen vereisten, noch is het een vereiste voor enig ander level binnen het CPRE-certificeringsschema. De RE@Agile Primer biedt een snelle introductie voor iedereen die zich bezighoudt met requirements in een agile omgeving.

De syllabus en de examens zijn beschikbaar in

Jouw voorbereiding

Ook al is een opleiding geen must (zelfstudie is ook mogelijk), het is wel de meest efficiënte manier om je voor te bereiden op het CPRE-examen. Onze syllabi en handboeken zijn gratis te downloaden ter ondersteuning van jouw examenvoorbereiding.

CPRE opleidingen - op locatie, online of als e-learning - worden wereldwijd aangeboden door onze erkende training providers. De meest eenvoudige manier om onze erkende trainingaanbieders en hun geplande opleidingen te vinden is de CPRE trainingskalender.

Meer informatie over IREB

Gedetailleerde informatie over IREB, CPRE, DDP, het RE Magazine, enz. is te vinden op de Engelse website.
Merk op dat je IREB op LinkedIn kunt vinden waar verschillende onderwerpspecifieke groepen voor jou beschikbaar zijn.


English website